Studio Lazuli - Voetverzorging

  Pedicure, podoloog of gespecialiseerd voetverzorger?
  Wie doet wat?

  PEDICURE 

  Een basispedicure behoort tot de esthetische- en wellnessbehandelingen en gebeurt door een schoonheidsspecialist(e). Deze verzorgt de nagels (knippen, vijlen , lakken, nail art...) en de huid (ontspannende voetbaden, packings, scrubs, raspen, hydrateren, voetmassages...).


  PODOLOGEN 

  Genoten een paramedische bacheloropleiding en voeren vooral voetverzorgingen uit bij risicovoeten. Problemen voorkomen door tijdig te screenen en de oorzaak van de klachten te behandelen behoort tot hun taak. Het toepassen van biomechanica, schoenadvies en zooltherapie ligt eveneens in hun vakgebied. Podologen ontwerpen ook podologische, op maat gemaakte, functionele zolen.


  GESPECIALISEERDE VOETVERZORGERS 

  Worden in de volksmond vaak nog omschreven als 'medische pedicure' maar deze oude benaming is niet aanvaard in de onderhandelingen over de paramedische erkenning van het beroep.

  Voor 'voetproblemen' zoals schimmelinfecties, likdoorns, overmatige eeltvorming, kloven, ingroeiende nagels, verkleuring en verdikking van de nagels kan u terecht bij een gespecialiseerd voetverzorger.  
  Dat gebeurt zowel manueel, als met behulp van speciale toestellen zoals een pedicuremotor.